Paine integrala

de VanessaAli in Piine, 19 Aug 2017 | 5046 vizualizari

 

Am decis sa consum de acum inainte paine integrala, deoarece are mai multe fibre si e mai sanatoasa. La inceput cumparam din diverse magazine, dar nu prea imi place de obicei painea de cumparat, asa ca m-am gandit sa mi-o fac eu acasa. A fost mai usor decat ma asteptam si a iesit o paine grozava.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina integrala
  • 150 g faina alba
  • 14 g drojdie uscata
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • aproximativ 700 ml apa calduta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Amestecam cele doua tipuri de faina impreuna cu drojdia uscata intr-un bol incapator. Divolvam in 200 ml apa calduta, o lingurita rasa de zahar, si in 200 ml sarea.

Turnam peste faina apa cu zaharul si incepem sa framantam, apoi si apa cu sare si uleiul. In timp ce framantam, incorporam si restul de 300 ml de apa, pana cand obtinem un aluat cat mai nelipicios ( e posibil sa nu aveti nevoie de toata apa, sau din contra, de putin mai multa). Framantam bine, dupa care lasam intr-un loc uscat si caldut sa dospeasca pana isi dubleaza volumul ( o ora si ceva ).

Dupa ce a dospit suficient, il impartim in doua parti egale, luam pe rand cate o bucata si o mai lucram putin cu mana sa o intindem cat o tava de cozonac, apoi punem aluatul in respectiva tava tapetata cu hartie de copt cat sa acopere fundul si cel putin cele doua laturi lungi.

Mai lasam aluatul sa dospeasca aproximativ 45 minute in tavi, dupa care le bagam la cuptorul preincalzit, timp de aproximativ o ora sau pana e coapta painea bine.

Scoatem tavile si cu ajutorul hartiei de copt si painea, si o lasam la racit.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

19.08.2017, 23:08

miki_a 1

20.08.2017, 16:48

Bravo, Vanessa! O feliuță servesc și eu 🍞!

VanessaAli 1

22.08.2017, 13:25

Multumesc, va servesc cu drag!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Japoneze